Pridať recept

Bratislavské rožky

ingrediencie

300 g
polohrubá múka
1 dl
mlieko
20 g
droždie
1 KL
vaječný žĺtok
30 g
práškový cukor
trochu
soľ
120 g
maslo
1 ks
vajce

Plnka

1 dl
voda
180 g
práškový cukor
200 g
mak
trochu
citrónová kôra
1 ks
klinčeky

postup

1.

Do múky pridáme droždie rozmiešané vo vlažnom mlieku, žĺtok, cukor, soľ, maslo a vypracujeme cesto. Necháme ho vykysnúť, potom ho rozdelíme na 20 rovnakých kúskov, ktoré zaokrúhlime a necháme ešte chvíľu nakysnúť.

 
2.

Potom ich na pomúčenom lopári vyvaľkáme do elipsovitého tvaru, potrieme plnkou, stočíme a sformujeme rožky.

3.

Uložíme ich na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom, necháme nakysnúť a potom ich znova potrieme. Necháme trochu zaschnúť a upečieme.

4.

Plnka: Vodu s cukrom dáme variť. Do vriacej pridáme zomletý mak, postrúhanú citrónovú kôru a potlčený klinček. Dobre premiešame a podusíme do zhustnutia.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Mak
Toto sa stane, ak zjeme veľa maku! Môžeme sa otráviť?
Mak je bežne dostupná potravina v našich končinách. Napriek jeho širokému využitiu v kuchyni, má však aj...
Makové slonie slzy
Makové slonie slzy: Toto je PÁN dezert! Elegantný, krehký a absolútne jednoduchý, VIDEORECEPT
Mak, višne a lahodný maslový krém s mascarpone. To je len malá ochutnávka fantastického dezertu, ktorý musíte vyskúšať.
Makové dobroty
Tie najlepšie makové dobroty, po ktorých sa len tak zapráši
V mnohých krajinách bolo, v niektorých ešte aj je, pestovanie maku zakázané kvôli ópiu, ktoré obsahujú ešte...
Makové chuťovky na sviatočný stôl.
15 receptov na vianočné pečenie s makom. Tento rok ich musíte vyskúšať!
Vianoce sa nezadržateľne blížia, preto vám každý deň prinášame najobľúbenejšie inšpirácie na vianočné...
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky: Bohatá plnka a cesto ako vatička! Takto sa vždy krásne podaria a chutia vynikajúco
Originál je len jeden! Ale tu je veľmi chutný a pomerne jednoduchý recept, ktorý sa mu dokonale približuje.
Viete, čo musíte urobiť, aby boli rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Iba túto jednoduchú vec za pár minút
Rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Stačí urobiť túto jednoduchú vec za pár minút a už nikdy nebudú gumové!
Tip pre každého, kto si chce ráno vychutnať chrumkavé rožky a nechodiť po ne do obchodu každý deň!