Tirolský závin
ingrediencie
Plnka
postup
Hotové lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm do obdĺžnika, z ktorého ostrôžkou odkrojíme 4 pásiky široké 1 cm. Zvyšok cesta prekrojíme po dĺžke na polovice.
Jednu položíme na plech (po dĺžke), posypeme polovicou strúhanky a na ňu rozotrieme polovicu plnky. Jednu stranu cesta preložíme na plnku, potrieme bielkom a prikryjeme druhou stranou.
Potrieme bielkom a na vrch vlnovite položíme (spletieme) dva pásiky cesta a upečieme. Tak isto pripravíme aj druhú polovicu cesta. Upečený a vychladnutý závin, pokrájame a posypeme vanilkovým cukrom.
Plnka: Tvaroh zomelieme alebo pretlačíme, pridáme žĺtok, práškový cukor, postrúhanú citrónovú kôru a vymiešame. Nakoniec zamiešame hrozienka.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.