Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Talianske buchtičky

6
porcií
120
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
hladká múka
2 ČL
soľ
30 g
čerstvé droždie
250 ml
horúce mlieko
2 PL
kryštálový cukor
100 g
Hera s maslovou príchuťou
1 ks
vajce
1 ks
čili paprička
1 KL
sušený rozmarín

postup

1.
Do misky rozmrvíme droždie, pridáme mlieko s dvoma lyžicami múky a cukru. Kvások necháme chvíľu vykysnúť a potom ho zmiešame so zvyšnou múkou a soľou.
2.
V menšom hrnci rozpustíme Heru a pridáme ju do cesta spolu s vajíčkom. Vypracujeme hladké cesto, prenesieme ho na kuchynskú dosku pomúčenú múkou a zapracujeme doň nasekanú čili papričku a sušený rozmarín.
3.
Z cesta odkrajujeme kúsky a tvarujeme z neho buchtičky. Preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, necháme cca 15 minút kysnúť a upečieme ich vo vyhriatej rúre. Pečieme cca 20 minút pri teplote 180°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fánky
Top 3 recepty na fánky
Top 3 recepty na fánky
Vyprážané, pečené či tvarohové, ale vždy plné lásky a Božej milosti.
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.