Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Talianske buchtičky

6
porcií
120
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
hladká múka
2 ČL
soľ
30 g
čerstvé droždie
250 ml
horúce mlieko
2 PL
kryštálový cukor
100 g
Hera s maslovou príchuťou
1 ks
vajce
1 ks
čili paprička
1 KL
sušený rozmarín

postup

1.
Do misky rozmrvíme droždie, pridáme mlieko s dvoma lyžicami múky a cukru. Kvások necháme chvíľu vykysnúť a potom ho zmiešame so zvyšnou múkou a soľou.
2.
V menšom hrnci rozpustíme Heru a pridáme ju do cesta spolu s vajíčkom. Vypracujeme hladké cesto, prenesieme ho na kuchynskú dosku pomúčenú múkou a zapracujeme doň nasekanú čili papričku a sušený rozmarín.
3.
Z cesta odkrajujeme kúsky a tvarujeme z neho buchtičky. Preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, necháme cca 15 minút kysnúť a upečieme ich vo vyhriatej rúre. Pečieme cca 20 minút pri teplote 180°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pohánková múka
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Kde sú tie časy, kedy v obchodoch v regáli boli v ponuke len hladká, hrubá a polohrubá múka? Dnes už v obchodoch...
Olivovy olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Na pultoch je dnes na výber také množstvo olivových olejov, že nájsť medzi nimi tie naozaj kvalitné môže byť skutočný...
Maďarský guláš
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Slovenská ryža ako súčasť potravinových zásob dávnych dobyvateľských výprav až po nezameniteľnú prílohu k hovädziemu...