Pridať recept

Grilovaný hovädzí steak

ingrediencie

600 g
hovädzia roštenka
120 ml
červené víno
1 PL
vínny ocot
2 KL
steakové korenie
trochu
mleté čierne korenie
1 PL
cesnakový olej

postup

1.
Hovädzie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na hrubšie plátky. V miske zmiešame víno, ocot, cesnakový olej a korenie. Do marinády vložíme mäso aspoň na dve hodiny pred grilovaním.
 
2.
Tesne pred samotným grilovaním mäso vyberieme, trochu osušíme a rozložíme na gril rozohriaty na cca 190°C. Steaky grilujeme cca 5 minút z každej strany. Potom mäso dochutíme soľou, vložíme ho do alobalu a necháme 2 minúty odstáť pred podávaním.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Šťavnatý hovädzí steak
Naučte sa pripraviť dokonalý steak!
Pri takom dobrom hovädzom steaku poskočí nejedno nie len mužské srdce a jeho príprava pritom nie je vôbec zložitá!
Toto by vám nikdy nenapadlo! Málo známy trik na šťavnaté mäso, prečo to teda každý to robí naopak?
Toto by vám nikdy nenapadlo! Málo známy trik na šťavnaté mäso, prečo to teda každý robí naopak?
Prudké opečenie je najobľúbenejší spôsob prípravy mäsa. Týmto spôsobom môžeme dosiahnuť chrumkavosť,...
Krájate mäso priečne cez vlákna alebo pozdĺž nich?
Soliť či nesoliť mäso pred pečením? Odpoveď vás určite prekvapí!
Mali by ste steak či nedeľnú pečienku osoliť pred alebo po upečení? Je to otázka, v ktorej sa rozchádzajú...
Viete správne pripravovať mäso? Odteraz už nič nepokazíte, zapamätajte si tieto tipy a vyhnite sa najčastejšej chybe
Viete správne pripravovať mäso? Odteraz už nič nepokazíte, zapamätajte si tieto tipy a vyhnite sa najčastejšej chybe
Dusené, pečené, grilované či vyprážané? Ako na jednotlivé druhy prípravy mäsa?
Môj sused robí v lete najlepšie grilované mäso: Opýtal som sa ho na jeho tajomstvo
Môj sused robí v lete najlepšie grilované mäso: Opýtal som sa ho na jeho tajomstvo
Rada, ako správne ugrilovať mäso a tiež tipy s čím ho padávať, aby ste si pochutnali na výbornom grilovanom...
Grilled Juicy Beef Steak
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?