Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Vianočné medovníky

ingrediencie

160 g
med
160 g
kryštálový cukor
120 g
margarín
500 g
hladká múka
1 KL
sóda bikarbóna
1 KL
Perníkový prások Dr Oetker
2 ks
vajcia
1 ks
vajce na potretie
1 ks
bielok
150 g
cukor práškový
trochu
citrónová šťava
trochu
Guličky na zdobenie Dr Oetker

postup

... Medovníky bez ktorých si nevieme predstaviť Vianoce
1.
Múku, perníkový prášok, sódu bikarbónu a kryštálový cukor spolu zamiešame na doske. Pridáme 2 vajcia, med a margarín. Zo surovín vypracujeme cesto. Ak sa nám lepí, podmúčime ho. Takto vypracované cesto zabalíme do celofánu a dáme do chladničky na 2-3 hodiny.
2.
Po odstátí cesto rozvaľkáme na doske na hrúbku asi 0,5cm. Formičkami vykrajujeme a ukladáme na plech vystlaný papierom. Ak ich chceme zdobiť cukrovou polevou, nepotierame ich vajíčkom. Takto vykrojené medovníky pečieme v predhriatej rúre na 200 C asi 8 min
3.
Upečené medovníky zdobíme cukrovou zmesou, ktorú sme dostali vymiešaním práškového cukru, bielka a citrónovej šťavy. Ozdobíme guličkami Dr Oetker.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.