Pridať recept

Kávová roláda

ingrediencie

3 ks
vajce
80 g
práškový cukor
80 g
hladká múka

Plnka

100 g
práškový cukor
1/2 dl
uvarená káva
1/2 dl
mlieko
20 g
hladká múka
125 g
maslo

postup

1.

Žĺtky vymiešame s polovicou preosiatého cukru. Z bielkov a druhej polovice cukru ušľaháme sneh, pridáme do žĺtkov a zľahka primiešame múku.

 
2.

Cesto rozotrieme do obdĺžnika na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme v dobre teplej rúre.

3.

Upečenú piškótu z plechu vyberieme na papier, zvinieme, necháme vychladnúť, potom rozvinieme, potrieme dvoma tretinami plnky a opäť zvinieme. Vrch potrieme zvyškom plnky a roládu pokrájame.

4.

Plnka: Tretinu cukru upražíme do červena, zalejeme kávovým vývarom a prilejeme mlieko, v ktorom sme rozmiešali múku. Povaríme a do vychladnutej zamiešame maslo a zvyšok cukru.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať