Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slivkový mrežovník s pudingom

6
porcií
85
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

600 g
hladká múka
2 KL
kypriaci prášok do pečiva
150 g
rastlinný tuk
100 g
práškový cukor
200 ml
mlieko
2 ks
vajce
1 štipka
soľ
150 g
nasekané vlašské orechy
1 ks
vajce na potretie

Plnka:

2 balíčky
pudingový prášok vanilkový
800 ml
mlieko
3 PL
kryštálový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
1 kg
slivky

postup

1.

Vo väčšej mise zmiešame múku, kypriaci prášok do pečiva, rastlinný tuk, práškový cukor, vlažné mlieko, vajíčka a štipku soli. Vypracujeme vláčne cesto, z ktorého približne 2/3 rozvaľkáme na pomúčenej doske. Preložíme ho na vymastený a múkou vysypaný okrúhly plech tak, aby zakryl aj okraje.

2.

Medzitým si pripravíme plnku. V 200 ml mlieka rozmiešame pudingový prášok a zvyšné mlieko spolu s cukrom privedieme k varu. Za stáleho miešania do mlieka vlejeme ochutené mlieko a uvaríme hustý puding. Necháme ho vychladnúť.

3.

Vychladnutý puding rozotrieme na cesto, posypeme ho orieškami a naň uložíme vykôstkované slivky. Zvyšné cesto rozvaľkáme tiež, pokrájame ho na pásiky a na povrchu vytvoríme mrežovník. Koláč potrieme vajíčkom a vložíme piecť do rúry vyhriatej na 190°C. Pečieme ho cca 35 minút.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...