Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slivkový mrežovník s pudingom

6
porcií
85
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

600 g
hladká múka
2 KL
kypriaci prášok do pečiva
150 g
rastlinný tuk
100 g
práškový cukor
200 ml
mlieko
2 ks
vajce
1 štipka
soľ
150 g
nasekané vlašské orechy
1 ks
vajce na potretie

Plnka:

2 balíčky
pudingový prášok vanilkový
800 ml
mlieko
3 PL
kryštálový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
1 kg
slivky

postup

1.

Vo väčšej mise zmiešame múku, kypriaci prášok do pečiva, rastlinný tuk, práškový cukor, vlažné mlieko, vajíčka a štipku soli. Vypracujeme vláčne cesto, z ktorého približne 2/3 rozvaľkáme na pomúčenej doske. Preložíme ho na vymastený a múkou vysypaný okrúhly plech tak, aby zakryl aj okraje.

2.

Medzitým si pripravíme plnku. V 200 ml mlieka rozmiešame pudingový prášok a zvyšné mlieko spolu s cukrom privedieme k varu. Za stáleho miešania do mlieka vlejeme ochutené mlieko a uvaríme hustý puding. Necháme ho vychladnúť.

3.

Vychladnutý puding rozotrieme na cesto, posypeme ho orieškami a naň uložíme vykôstkované slivky. Zvyšné cesto rozvaľkáme tiež, pokrájame ho na pásiky a na povrchu vytvoríme mrežovník. Koláč potrieme vajíčkom a vložíme piecť do rúry vyhriatej na 190°C. Pečieme ho cca 35 minút.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
French crepes
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Flambovanie má základ vo francúzskom slove “ flamber“, čo v preklade znamená horieť. Tento spôsob úpravy jedla patrí...
Offering root
Viete ako spestriť obyčajnú zemiakovú kašu?
Viete ako spestriť obyčajnú zemiakovú kašu?
Do už hotovej kaše stačí pridať prelisovaný cesnak, vynikajúca je aj kaša s opraženou cibuľkou alebo slaninou. Skúsiť...
Row of macaroons
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Sú farebné, malé, z vonku chrumkavé, vo vnútri mäkké ako obláčik a spojené lahodným krémom. Hovorí sa, že makrónky...