Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Domáca nutella

4
porcie
58
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

150 g
lieskové orechy
225 g
čokoláda
45 g
maslo
150 ml
smotana na šľahanie
štipiek
soľ

postup

2.
Oriešky dáme do plechu a pečieme pri teplote 180°C 13 minút do tmavohneda. Odstránime šupky.
3.
Medzitým si rozpustíme do hladka čokoládu nad parou. Po rozpustení čokolády odstavíme z ohňa a primiešame maslo, miešame kým sa nerozpustí.
4.
Vychladnuté orechy poriadne rozmixujeme na najvyššom stupni so štipkou soli, hmota bude mať konzistenciu masla. Ja som to ešte premixovala ponorným mixérom a bolo to také ako má byť.
5.
Do orechov pridáme čokoládu a smotanu, mixujeme na nižšom stupni, kým sa všetky suroviny nespoja. Ak je to málo sladké môžeme pridať cukor. Ja som mala čokoládu s 50 % kakaa, a cukor vôbec nebolo treba.
6.
Z dávky vyjdu 4 poháriky. chladničke vydrží aj 4 týždne a pri izbovej teplote 4 dni. Dobrú chuť prajem !
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.