Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slávnostné koláčiky

6
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

150 g
maslo
250 g
práškový cukor
1 KL
mletá škorica
1 štipka
mleté klinčeky
1 ks
vajce
1 PL
kakao
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
400 g
polohrubá múka
60 g
mleté vlašské orechy
450 ml
mlieko

postup

1.
V miske vymiešame maslo, cukor, škoricu a klinčeky do penista. Potom k zmesi primiešame vajíčko.
2.
V druhej miske zmiešame múku, kypriaci prášok do pečiva a kakao. Nakoniec múčnu zmes primiešame k maslovej, pridáme orechy a mlieko. Vymiešame hladké cesto.
3.
Cesto môžeme vyliať na plech vymastený maslom a vysypaný múkou alebo ho môžeme naliať do formičiek na mafiny. Pečieme približne 20 minút pri teplote 185°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.