Pridať recept

Sacherova torta

ingrediencie

5 ks
vajce
150 g
práškový cukor
80 g
hrubá múka
20 g
kakao
60 g
mandle
30 g
maslo

Plnka

150 g
marhuľový lekvár
1/4 liter
šľahačka
30 g
vanilkový cukor
20 g
čokoláda

postup

1.

Vajcia s cukrom šľaháme nad parou do horúca. Potom ich odstavíme a šľaháme do vychladnutia. Primiešame múku, kakao, postrúhané olúpané mandle a rozpustené maslo. Zľahka premiešame, dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a upečieme.

 
2.

Vychladnutú tortu prekrojíme na 3 pláty. Spodný korpus potrieme lekvárom, priložíme druhý plát, potrieme šľahačkou (schladenú šľahačku ušľaháme a zamiešame do nej vanilkový cukor) a prikryjeme tretím plátom.

3.

Šľahačkou potrieme aj vrch a boky. Tortu ozdobíme zvyškom šľahačky pomocou vrecka alebo striekačky s ozdobnou rúrkou a posypeme postrúhanou čokoládou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať