Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pečené jablká so sušeným ovocím a orieškami

4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
jablko
100 g
sušené ovocie
100 g
orechy
3 PL
rum
1 štipka
škorica
50 g
rozpustené maslo
1 balíček
vanilkový cukor
2 PL
med

postup

1.
Sušené ovocie nasypeme do misky a zalejeme rumom.
2.
Jablká umyjeme, osušíme, vrchnú časť odrežeme a zbavíme ich jadrovníkov. Sušené ovocie zlejeme a zmiešame s orieškami, škoricou a vanilkovým cukrom. Touto zmesou naplníme jablká.
3.
Preložíme ich do vymastenej zapekacej misy, pokvapkáme medom, maslom a vložíme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 190°C približne 15 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.