Pridať recept

Nepravý medovník

ingrediencie

200 g
práškový cukor
1 dl
uvarená káva
2 ks
vajce
240 g
hladká múka
1/4 balíček
prášok do pečiva
trochu
citrónová kôra
trochu
mletá škorica
1 ks
klinčeky
trochu
aníz mletý

postup

1.

Polovicu cukru opražíme a zalejeme kávovým vývarom. Vajcia vymiešame s druhou polovicou cukru a postupne prilievame kávový vývar.

 
2.

Potom primiešame múku s práškom do pečiva, postrúhanú citrónovú kôru, mletú škoricu, potlčený klinček a aníz.

3.

Cesto dáme do vymasteného a múkou vysypaného hlbšieho plechu a upečieme alebo do inej formy. Vychladnutý medovník pokrájame a posypeme cukrom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
15x perníkový koláč: Výborné voňavé koláče, ktoré nikdy nesklamú
15x perníkový koláč: Výborné voňavé koláče, ktoré nikdy nesklamú
Báječné perníky v tých najlepších receptoch. Hotové sú raz-dva. Ktorý vyskúšate ako prvý?
Perníky
Najlepšie perníky: Šťavnaté, voňavé a krásne jednoduché
10 vynikajúcich a overených receptov na tie najlepšie perníky.
Jablkovo-mrkvový perník s orechami
Jablkovo-mrkvový perník s orechami, tak jemný, až sa rozplýva na jazyku! Výborný HRNČEKOVÝ recept, ktorý zvládne každý
Krásne vláčny a zároveň krehký. Jablkovo-mrkvový perník, ktorý prevonia celý dom a chutí celej rodine.
Korenistý perník s citrónovou polevou
Voňavý perník: Skvelý koláč na sviatočný stôl aj ku káve vo všedný deň
Ak máte radi perníky, vyskúšajte tento, ktorý je prevoňaný medom a hrejivými koreninami v dokonalej harmónii.
3 TOP cuketovo-kakaové koláče
TOP 3 cuketovo-kakaové koláče
Kto raz vyskúšal pridať cuketu do koláčového cesta, rád sa k tomuto nápadu vráti. Má to jeden prostý dôvod...