Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Medové rezy

ingrediencie

1 ks
vajce
100 g
práškový cukor
1 KL
med
40 g
margarín
10 g
jedlá sóda
1/2 kg
hladká múka

Plnka

1 dl
uvarená káva
1/4 liter
mlieko
100 g
hladká múka
100 g
maslo
100 g
práškový cukor

postup

1.
Cukor s vajcom, medom a margarínom miešame nad parou (vo vodnom kúpeli), kým sa všetko nerozpustí. Potom pridáme sódu s múkou a na lopári vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 3 rovnaké diely. Na pomúčenom lopári ho vyvaľkáme na tenké plátky, dáme na vymastený plech a upečieme.
2.
Vychladnuté plátky potrieme plnkou a spojíme. Vrch môžeme potrieť zvyškom plnky a môžeme posypať postrúhanou čokoládou alebo posekanými orechami.
3.
Plnka: Polovicu cukru upražíme do červena. Zalejeme kávovým vývarom, pridáme múku rozmiešanú v mlieku a uvaríme na hustú kašu. Maslo vymiešame s druhou polovicou cukru a postupne primiešame vychladnutú kašu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.
Valentine's day
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
Kvety a bonboniéra? Klasika však? Doprajte si tento rok valentínsku večeru pre gurmánov.
Káva
Video: 4 dôvody, prečo piť kávu bez mlieka
Video: 4 dôvody, prečo piť kávu bez mlieka
Mlieko ukracuje kávu o jej priaznivé účinky. Zistite, prečo by ste ho nemali pridávať do svojej rannej kávy.