Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Krémová tekvicová polievka

5
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
tekvica hokkaido
1 ks
cibuľa
4 PL
olivový olej
1 PL
maslo
1,5 litre
zeleninový vývar
2 dl
smotana
trochu
soľ
trochu
čierne korenie
trochu
tekvicový olej

postup

Vo väčšom hrnci rozpálime olej a maslo, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, 2-3 minúty restujeme, pridáme umytú, na menšie kúsky pokrájanú tekvicu Hokkaido (aj so šupou), 5 minút restujeme, potom zalejeme horúcim vývarom tak, aby vývar bol cca 2 cm nad tekvicou, osolíme, okoreníme, pridáme štipku chilli alebo kari korenia a varíme, kým nie je tekvica mäkká. Následne rozmixujeme, vrátime na oheň, pridáme smotanu na zjemnenie, prevaríme a podávame ozdobené tekvicovým olejom - môžeme pridať nasucho pražené tekvicové jadierka. Polievka je výborná a jednoduchá na prípravu.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem z hokkaido...
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...