Hroznový závin
stredná
náročnosť
ingrediencie
1/4
kg
polohrubá múka
30
g
maslo
1/2
ks
vajce
trochu
soľ
1
KL
ocot
trochu
vlažná voda
Plnka
100
g
strúhanka
1
kg
hrozno
200
g
cukor
podľa chuti
mletá škorica
50
g
maslo
postup
1.
Do múky pridáme rozpustený maslo, vajce, soľ, ocot, vlažnú vodu a vypracujeme polotuhé cesto. Vypracované cesto prikryjeme zohriatou nádobou a necháme asi 15 min. stáť.
2.
Na pomúčenom obruse cesto vytiahneme, posypeme strúhankou, umytým a obratým hroznom, cukrom a škoricou a pokvapkáme maslom.
3.
Pomocou obrusu zvinieme, potrieme rozpusteným maslom, v ktorom sme rozšľahali vajce a upečieme. Upečený závin pokrájame a posypeme cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.