Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pečené kačacie stehná

2
porcie
100
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
kačacie stehno
1/2 ks
cibuľa
soľ
mletá rasca
olej
1 dl
voda

postup

2.
Kožu jemne narežeme, aby nám chute lepšie prešli k mäsu.
3.
Stehná poriadne osolíme a necháme odležať - ideálne do druhého dňa.
4.
Nádobu na pečenie vymastíme olejom alebo tukom a vložíme do nej odležané stehná. Posypeme drvenou rascou a pridáme nakrájanú cibuľu.
5.
Prilejeme asi 1 dcl vody a dáme piecť na 180 stupňov. Po pol hodinke znížime teplotu na 150 stupňov a pečieme ešte asi hodinu.
6.
Ideálnou prílohou je parená knedľa a červená kapusta.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...