Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pečené kačacie stehná

2
porcie
100
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
kačacie stehno
1/2 ks
cibuľa
soľ
mletá rasca
olej
1 dl
voda

postup

2.
Kožu jemne narežeme, aby nám chute lepšie prešli k mäsu.
3.
Stehná poriadne osolíme a necháme odležať - ideálne do druhého dňa.
4.
Nádobu na pečenie vymastíme olejom alebo tukom a vložíme do nej odležané stehná. Posypeme drvenou rascou a pridáme nakrájanú cibuľu.
5.
Prilejeme asi 1 dcl vody a dáme piecť na 180 stupňov. Po pol hodinke znížime teplotu na 150 stupňov a pečieme ešte asi hodinu.
6.
Ideálnou prílohou je parená knedľa a červená kapusta.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?