Pridať recept

Plnené kuracie prsíčka so šampiňónovou omáčkou

Plnené kuracie prsíčka so šampiňónovou omáčkou
Zdroj: BlazenaSadovska

ingrediencie

8 ks
kuracie prsia
8
dusená šunka
8
tvrdý syr (eidam)
trochu
plnotučná horčica
trochu
mleté čierne korenie
trochu
soľ
trochu
olej
trochu
hladká múka

Omáčka

1 konzerva
šampiňóny
1 ks
cibuľa
250 ml
smotana na šľahanie
3 ks
lunex
trochu
vegeta

Príloha

1 kg
zemiaky

postup

Recept je vhodný na nedeľu alebo kedy nám príde na mäsko chuť.
1.
Postup: kuracie prsia umyjeme, zbavíme blán, narežeme na rezne, trochu naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou, položíme plátok šunky a syra, preložíme a spojíme špáradlom. Obalíme v hladkej múke, opečieme na rozpálenom oleji a vložíme do zapekacej nádoby. Zalejeme výpekom, podlejeme trochou vody a dopečieme odokryté v rúre.
 
2.
Zemiaky očistíme, pokrájame, predvaríme a scedíme. Dáme na plech, posolíme, posypeme rascou, vegetou, pokvapkáme olejom a dáme do rúry zapiecť.
3.
Omáčka: na troche oleja opražíme do sklovita cibuľu pokrájanú na malé kocky, pridáme scedené šampiňóny, posypeme vegetou a opražíme. Zalejeme smotanou, pridáme syrčeky Lunex, 3 trojuholníky. Syrčeky môžu byť aj iné. Miešame kým sa nám suroviny nespoja do omáčky. A potom už môžeme podávať. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať