Pridať recept

FOTORECEPT: Chlieb pečený so škvarkami

ingrediencie

3 poháre
hladká múka T-650
1,5 poháre
vlažná voda
1/2 ČL
sušené droždie
1,5 ČL
soľ
drvená rasca
1 pohár
celé škvarky

postup

Čerstvo upečený vonia až na ulicu.
1.
Do nádoby dáme múku, soľ, rascu, droždie, škvarky.
Fotorecept: Chlieb pečený so škvarkami
Fotorecept: Chlieb pečený so škvarkami
Zdroj: eruska25
 
2.
Pridáme vlažnú vodu.
Fotorecept: Chlieb pečený so škvarkami
Fotorecept: Chlieb pečený so škvarkami
Zdroj: eruska25
3.
Všetko zamiešame, ale nemiesime.
Fotorecept: Chlieb pečený so škvarkami
Fotorecept: Chlieb pečený so škvarkami
Zdroj: eruska25
4.
Zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme pomaly kysnúť 14 - 18 hodín.
Fotorecept: Chlieb pečený so škvarkami
Fotorecept: Chlieb pečený so škvarkami
Zdroj: eruska25
5.
Preložíme na pomúčenú utierku, prikryjeme druhou utierkou a necháme zase 2 hodiny odpočívať.
Fotorecept: Chlieb pečený so škvarkami
Fotorecept: Chlieb pečený so škvarkami
Zdroj: eruska25
6.
Rúru vyhrejeme na 230 st. C spolu s nádobou z jenského skla aj s vrchnákom.
Fotorecept: Chlieb pečený so škvarkami
Fotorecept: Chlieb pečený so škvarkami
Zdroj: eruska25
7.
Chlieb opatrne preložíme do horúcej nádoby, prikryjeme a dáme piecť na 30 minút.
Fotorecept: Chlieb pečený so škvarkami
Fotorecept: Chlieb pečený so škvarkami
Zdroj: eruska25
8.
Potom odokryjeme a dopečieme 15 -20 minút, aby sa urobila pekná kôrka.
Fotorecept: Chlieb pečený so škvarkami
Fotorecept: Chlieb pečený so škvarkami
Zdroj: eruska25
9.
Necháme vychladnúť na mriežke.
Fotorecept: Chlieb pečený so škvarkami
Fotorecept: Chlieb pečený so škvarkami
Zdroj: eruska25
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Placky z kyslej kapusty
Fantastické placky z kyslej kapusty a oškvarkov: Ako od babičky
Oškvarky, kyslá kapusta a bravčová masť v skvelých plackách, po ktorých si budete všetky prsty oblizovať.
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Viete, prečo musíte dať jaternice do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, nikdy neprasknú
Viete, prečo musíte dať jaternice pred pečením do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, nikdy neprasknú a sú krásne chrumkavé
Jaternice vždy krásne chrumkavé a bez prasklín? Stačí dodržiavať tieto zásady a pripravíte takéto krásne...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...