Chutné pagáče
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
hladká múka
3
dkg
droždie
5
PL
mlieko
4
KL
soľ
15
dkg
margarín
15
dkg
masť
1
pohár
kyslá smotana
3
ks
žĺtok
postup
1.
Pripravíme si kvások z droždia, mlieka, múky a štipky cukru.
2.
Zamiesime dohromady múku, margarín, masť, smotanu, kvások, 3 žĺtky a soľ. Cesto necháme vykysnúť.
3.
Na doske ho vyvaľkáme na 2 cm hrúbku.
4.
Z cesta vykrajujeme pagáče.
5.
Pagáče potrieme vajíčkom a poukladáme ich na plech.
6.
Vložíme ich do studenej rúry.
7.
Kým sa rúra zahreje na 200 stupňov, pagáče nakysnú.
8.
Potom ich pečieme až kým ich povrch nie je zlatistohnedý. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.