Pridať recept

Orechovo-lekvárové šišky

ingrediencie

50 dkg
hladká múka
6 ks
žĺtok
10 dkg
kryštálový cukor
1,5 dl
mlieko
4 dkg
droždie
12 dkg
margarín
1 balíček
vanilkový cukor
2 PL
rum
1 štipka
soľ
trochu
citrónová kôra z 1 citróna

Plnka:

1 ks
vaječný bielok
20 dkg
lekvár
trochu
olej na praženie
25 dkg
orechy

postup

1.
K múke pridáme v teplom mlieku rozmiešané, nabehnuté droždie, pridáme žĺtok, cukor, soľ, roztopený margarín, vanilkový cukor, rum a strúhanú kôru. Zamiesime cesto a necháme ho vykysnúť.
 
2.
Potom ho vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska. Na polovicu koliesok dáme lekvár, orechy, okraje potrieme bielkom a pritlačíme druhú polovicu koliesok. Dobre pritlačíme okraje a necháme ešte 1 hodinu kysnúť.
3.
Potom ich vyprážame v horúcom oleji. Jednu polovicu pod pokrievkou a druhú odokrytú z každej strany asi 3 minúty.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...