Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Orechovo-lekvárové šišky

ingrediencie

50 dkg
hladká múka
6 ks
žĺtok
10 dkg
kryštálový cukor
1,5 dl
mlieko
4 dkg
droždie
12 dkg
margarín
1 balíček
vanilkový cukor
2 PL
rum
1 štipka
soľ
trochu
citrónová kôra z 1 citróna

Plnka:

1 ks
vaječný bielok
20 dkg
lekvár
trochu
olej na praženie
25 dkg
orechy

postup

1.
K múke pridáme v teplom mlieku rozmiešané, nabehnuté droždie, pridáme žĺtok, cukor, soľ, roztopený margarín, vanilkový cukor, rum a strúhanú kôru. Zamiesime cesto a necháme ho vykysnúť.
2.
Potom ho vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska. Na polovicu koliesok dáme lekvár, orechy, okraje potrieme bielkom a pritlačíme druhú polovicu koliesok. Dobre pritlačíme okraje a necháme ešte 1 hodinu kysnúť.
3.
Potom ich vyprážame v horúcom oleji. Jednu polovicu pod pokrievkou a druhú odokrytú z každej strany asi 3 minúty.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.