Orechovo-lekvárové šišky
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
50
dkg
hladká múka
6
ks
žĺtok
10
dkg
kryštálový cukor
1,5
dl
mlieko
4
dkg
droždie
12
dkg
margarín
1
balíček
vanilkový cukor
2
PL
rum
1
štipka
soľ
trochu
citrónová kôra z 1 citróna
Plnka:
1
ks
vaječný bielok
20
dkg
lekvár
trochu
olej na praženie
25
dkg
orechy
postup
1.
K múke pridáme v teplom mlieku rozmiešané, nabehnuté droždie, pridáme žĺtok, cukor, soľ, roztopený margarín, vanilkový cukor, rum a strúhanú kôru. Zamiesime cesto a necháme ho vykysnúť.
2.
Potom ho vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska. Na polovicu koliesok dáme lekvár, orechy, okraje potrieme bielkom a pritlačíme druhú polovicu koliesok. Dobre pritlačíme okraje a necháme ešte 1 hodinu kysnúť.
3.
Potom ich vyprážame v horúcom oleji. Jednu polovicu pod pokrievkou a druhú odokrytú z každej strany asi 3 minúty.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.