Pridať recept

Tvarohovo-syrové pagáče

ingrediencie

1 dl
mlieko
1 KL
cukor
3 dkg
droždie
60 dkg
hladká múka
25 dkg
margarín
15 dkg
bryndza
15 dkg
tvaroh
3 ks
vaječný žĺtok
1 PL
soľ
1 dl
kyslá smotana
7 dkg
strúhaný syr do cesta
3 dkg
strúhaný syr na vrch

postup

1.
V teplom mlieku s cukrom necháme vzkypieť droždie. Do múky rozmrvíme margarín, pridáme bryndzu, tvaroh. Prilejeme droždie, žĺtky, soľ a nakoniec smotanu. Vymiesime a necháme ho nakysnúť.
 
2.
Na doske ho vyvaľkáme a a posypeme strúhaným syrom. Zrolujeme ho po dĺžke a necháme nakysnúť.
3.
Potom ho vyvaľkáme na hrúbku 3 cm. Vrch potrieme žĺtkom a posypeme ho strúhaným syrom. Vykrajujeme kolieska. Poukladáme na plech a pečieme v rúre pri teplote 200 °C asi 35 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať