Flambovaný koláč
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
hladká múka
15
g
droždie
125
ml
teplá voda
1/2
KL
soľ
3
PL
olivový olej
Náplň:
2
PL
olivový olej
2
ks
cibuľa
300
g
žervé alebo tvaroh
200
g
huby
postup
1.
Na cesto zmiešame droždie s teplou vodou a necháme napučať. Do misy dáme múku, soľ, olivový olej, kvások a spracujeme cesto. Potom ho potrieme olivovým olejom a necháme nakysnúť. Potom ho vyvaľkáme na výšku asi 3 mm a dáme do vymasteného pekáča.
2.
Na panvici si zohrejeme olej a opečieme nakrájanú cibuľu do sklovita. Nakrájame huby a pridáme k cibuli. Necháme vychladnúť a zamiešame do tvarohu. Zmes natrieme na cesto a pečieme pri teplote 230 °C asi 15 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.