Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pšenová nátierka s orieškami

ingrediencie

1250 g
pšeno
200 ml
sójové mlieko
50 g
orechy
2 KL
med
1 KL
vanilkový cukor
podľa chuti
ovocie na ozdobenie

postup

1.
Nasucho opražené lieskové orechy pomelieme v mlynčeku alebo rozmixujeme. Do mixéra pridáme pšenovú kašu, vanilkový cukor a med. Začneme mixovať pomaly a postupne pridávame podľa potreby sójové mlieko a zvyšujeme rýchlosť mixéra.
2.
Dostatočne hladkú a hustú nátierku natierame na tmavý chlieb alebo celozrnné pečivo. Zdobíme kúskami ovocia.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
French crepes
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Flambovanie má základ vo francúzskom slove “ flamber“, čo v preklade znamená horieť. Tento spôsob úpravy jedla patrí...
Offering root
Viete ako spestriť obyčajnú zemiakovú kašu?
Viete ako spestriť obyčajnú zemiakovú kašu?
Do už hotovej kaše stačí pridať prelisovaný cesnak, vynikajúca je aj kaša s opraženou cibuľkou alebo slaninou. Skúsiť...
Row of macaroons
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Sú farebné, malé, z vonku chrumkavé, vo vnútri mäkké ako obláčik a spojené lahodným krémom. Hovorí sa, že makrónky...