Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pšenovo-uhorková nátierka

ingrediencie

150 g
pšeno
3 strúčiky
cesnak
3 ks
sladkokyslá uhorka
150 ml
biely jogurt
podľa chuti
soľ
trochu
mleté biele korenie
1 PL
uhorkový nálev
1 ks
uhorka

postup

1.
Pšeno prepláchneme v sitku a dvakrát sparíme horúcou vodou. Vsypeme ho do studenej osolenej vody, necháme zovrieť a varíme 10 min. Potom ho pod pokrievkou necháme dôjsť.
2.
Cesnak rozotrieme so soľou. Pšeno necháme vychladnúť a vmiešame doň cesnak so soľou a spolu s čerstvými a sterilizovanými uhorkami ho zomelieme v mäsovom mlynčeku.
3.
Pridáme trochu uhorkového nálevu, korenie podľa chuti a biely jogurt. Natierame na krajčeky tmavého chleba, sendvič alebo kolieska rožkov, ktoré môžeme ozdobiť plátkami či vejárikmi zo sterilzovaných alebo čerstvých uhoriek.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.