Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pšenovo-uhorková nátierka

ingrediencie

150 g
pšeno
3 strúčiky
cesnak
3 ks
sladkokyslá uhorka
150 ml
biely jogurt
podľa chuti
soľ
trochu
mleté biele korenie
1 PL
uhorkový nálev
1 ks
uhorka

postup

1.
Pšeno prepláchneme v sitku a dvakrát sparíme horúcou vodou. Vsypeme ho do studenej osolenej vody, necháme zovrieť a varíme 10 min. Potom ho pod pokrievkou necháme dôjsť.
2.
Cesnak rozotrieme so soľou. Pšeno necháme vychladnúť a vmiešame doň cesnak so soľou a spolu s čerstvými a sterilizovanými uhorkami ho zomelieme v mäsovom mlynčeku.
3.
Pridáme trochu uhorkového nálevu, korenie podľa chuti a biely jogurt. Natierame na krajčeky tmavého chleba, sendvič alebo kolieska rožkov, ktoré môžeme ozdobiť plátkami či vejárikmi zo sterilzovaných alebo čerstvých uhoriek.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slivkové guľky
Slivky sú famózne nie len v koláčoch!
Slivky sú famózne nie len v koláčoch!
Slivková sezóna je v plnom prúde. Ak už ste prejedený slivkových koláčov, máme pre vás skvelé recepty na tradičné...
4 spôsoby ako
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Krásne hravé spôsoby ako si nakrájať studený osviežujúci melón nájdete v krátkom videu:
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...