Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pšenovo-uhorková nátierka

ingrediencie

150 g
pšeno
3 strúčiky
cesnak
3 ks
sladkokyslá uhorka
150 ml
biely jogurt
podľa chuti
soľ
trochu
mleté biele korenie
1 PL
uhorkový nálev
1 ks
uhorka

postup

1.
Pšeno prepláchneme v sitku a dvakrát sparíme horúcou vodou. Vsypeme ho do studenej osolenej vody, necháme zovrieť a varíme 10 min. Potom ho pod pokrievkou necháme dôjsť.
2.
Cesnak rozotrieme so soľou. Pšeno necháme vychladnúť a vmiešame doň cesnak so soľou a spolu s čerstvými a sterilizovanými uhorkami ho zomelieme v mäsovom mlynčeku.
3.
Pridáme trochu uhorkového nálevu, korenie podľa chuti a biely jogurt. Natierame na krajčeky tmavého chleba, sendvič alebo kolieska rožkov, ktoré môžeme ozdobiť plátkami či vejárikmi zo sterilzovaných alebo čerstvých uhoriek.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...