Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pšenovo-uhorková nátierka

ingrediencie

150 g
pšeno
3 strúčiky
cesnak
3 ks
sladkokyslá uhorka
150 ml
biely jogurt
podľa chuti
soľ
trochu
mleté biele korenie
1 PL
uhorkový nálev
1 ks
uhorka

postup

1.
Pšeno prepláchneme v sitku a dvakrát sparíme horúcou vodou. Vsypeme ho do studenej osolenej vody, necháme zovrieť a varíme 10 min. Potom ho pod pokrievkou necháme dôjsť.
2.
Cesnak rozotrieme so soľou. Pšeno necháme vychladnúť a vmiešame doň cesnak so soľou a spolu s čerstvými a sterilizovanými uhorkami ho zomelieme v mäsovom mlynčeku.
3.
Pridáme trochu uhorkového nálevu, korenie podľa chuti a biely jogurt. Natierame na krajčeky tmavého chleba, sendvič alebo kolieska rožkov, ktoré môžeme ozdobiť plátkami či vejárikmi zo sterilzovaných alebo čerstvých uhoriek.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pohánková múka
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Kde sú tie časy, kedy v obchodoch v regáli boli v ponuke len hladká, hrubá a polohrubá múka? Dnes už v obchodoch...
Olivovy olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Na pultoch je dnes na výber také množstvo olivových olejov, že nájsť medzi nimi tie naozaj kvalitné môže byť skutočný...
Maďarský guláš
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Slovenská ryža ako súčasť potravinových zásob dávnych dobyvateľských výprav až po nezameniteľnú prílohu k hovädziemu...