Pridať recept

Francúzska polievka

ingrediencie

4 ks
cibuľa
2 ks
cesnakové strúčiky
50 g
maslo
1 PL
hladká múka
750 ml
vývar
2 dl
biele suché víno
2 vetvičky
tymian
8
bageta alebo toustový chlieb
50 g
strúhaný syr
podľa chuti
soľ, korenie,

postup

1.
Maslo rozpustíme a pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme ju dozlatista. Pridáme nakrájaný cesnak, zaprášime múkou a povaríme asi 2 minúty. Potom prilievame víno a vývar. Privedieme do varu a pridáme tymián, osolíme, okoreníme a varíme asi 25 minút.
 
2.
Potom odstránime tymián. Plátky bagety opečieme, posypeme syrom a dáme zapiecť. Potom ich vložíme do taniera s polievkou a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať