Pridať recept

Mramorová torta s broskyňami

ingrediencie

Korpus

4 ks
vajcia
240 g
práškový cukor
250 g
hladká múka špeciál
3/4 balíček
kypriaci prášok do pečiva DrOetker
150 ml
rastlinný olej
100 ml
vlažná voda
1 balíček
vanilkový cukor DrOetker
2 PL
kakao

Plnka

200 ml
šľahačková smotana 33
200 ml
kyslá pochúťková smotana
250 g
jemný tvaroh
2 PL
práškový cukor
1 balíček
Vanilkový puding Créme Olé bez varenia DrOetker
300 g
broskyňový lekvár
700 ml
broskyňový kompót

Na povrch

1 balíček
prášková šľahačka DrOetker

postup

Tortička je výborná, chutná, nenáročná na prípravu.
1.
Korpus: bielky vyšľaháme so štipkou soli na penu, po lyžiciach zašľaháme 120 g cukru. Žĺtky vymiešame so 120 g zvyšného cukru, vanilkového cukru, postupne pridáme olej, vodu, múku s práškom do pečiva a jemne vmiešame bielkovú penu. 1/3 oddelíme a primiešame 2 PL kakaa.
 
2.
Okrúhlu formu, priemer 24 cm vymastíme a vysypeme múkou. Postupne začneme vrstviť cesto. Do stredu dáme 1 polievkovú lyžicu kakaové cesto, naň 2 lyžice žlté cesto, opakujeme kým nespotrebujeme obidve cestá. Pozor, nemiešame! Cesto si samo vytvorí štruktúru ako je na fotografii. Dáme upiecť pri 180°C a necháme vychladnúť.
3.
Plnka: šľahačkovú smotanu, kyslú smotanu, tvaroh, cukor dáme do vyššej nádoby a premiešame. Pridáme Vanilkový puding Dr.Oetker Creme Olé bez varenia a vyšľaháme elektrickým šľahačom na požadovanú hustotu.
4.
Vychladnutý korpus prekrojíme priečne na polovicu. Pokvapkáme broskyňovou šťavou z kompótu. Natrieme lekvárom, polovicou plnky a poukladáme scedené nadrobno pokrájané broskyne. Priložíme druhú polovicu korpusu. Zvyšnou plnkou potrieme boky a povrch torty.
5.
Šľahačku pripravíme podľa návodu. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Odložíme do chladu na niekoľko hodín a podávame. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať