Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hovädzie mäso v marináde

10
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

10 plátkov
hovädzia roštenka
250 ml
olej
1 ks
veľka cibuľa
4 strúčiky
cesnak
1 KL
mletá sladká paprika
1 KL
korenie gyros
podľa chuti
soľ
1 PL
solamyl

Príloha

1 kg
zemiaky

postup

Hovädzie mäso pripravujem sporadicky, skúsila som tento recept a mäsko je vynikajúce.
1.
Marináda: do nádoby nalejeme olej, pridáme 4 strúčky prelisovaného cesnaku, papriku, gyros korenie, solamyl, soľ podľa chuti a premiešame. Mäso naklepeme a postupne namáčame do marinády. Ukladáme do nádoby na seba, prikryjeme pokrievkou a necháme odstáť v chlade do druhého dňa.
2.
Olej zlejeme, na panvici rozpálime a opečieme každý plát mäsa z obidvoch strán. Ukladáme do zapekacej nádoby, každú vrstvu posypeme nakrájanou cibuľou, zalejeme zvyšnou marinádou, výpekom a vodou po povrch mäsa.
3.
Pečieme prikryté v rozohriatej rúre do mäkka. Teplota 200°C. Časť vody sa odparí, omáčku podľa potreby ešte môžeme zahustiť solamylom a dosoliť podľa chuti.
4.
Podávame s varenými zemiakmi a so zeleninou. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
hrušky
Vitamínová bomba na tieto sychravé jesenné dni - hruška!
Vitamínová bomba na tieto sychravé jesenné dni - hruška!
Jeden z mnohých druhov jesenného ovocia, ktoré sa môže pýšiť skvelou chuťou, jemnou vôňou a liečivou silou. Ak sa...
jablkové recepty
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Jablká dozrievajú a my máme pre vás 5 tipov ako si jablká uchovať po celý rok.
AEG
Čo dokáže para
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...