Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hovädzie mäso v marináde

10
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

10 plátkov
hovädzia roštenka
250 ml
olej
1 ks
veľka cibuľa
4 strúčiky
cesnak
1 KL
mletá sladká paprika
1 KL
korenie gyros
podľa chuti
soľ
1 PL
solamyl

Príloha

1 kg
zemiaky

postup

Hovädzie mäso pripravujem sporadicky, skúsila som tento recept a mäsko je vynikajúce.
1.
Marináda: do nádoby nalejeme olej, pridáme 4 strúčky prelisovaného cesnaku, papriku, gyros korenie, solamyl, soľ podľa chuti a premiešame. Mäso naklepeme a postupne namáčame do marinády. Ukladáme do nádoby na seba, prikryjeme pokrievkou a necháme odstáť v chlade do druhého dňa.
2.
Olej zlejeme, na panvici rozpálime a opečieme každý plát mäsa z obidvoch strán. Ukladáme do zapekacej nádoby, každú vrstvu posypeme nakrájanou cibuľou, zalejeme zvyšnou marinádou, výpekom a vodou po povrch mäsa.
3.
Pečieme prikryté v rozohriatej rúre do mäkka. Teplota 200°C. Časť vody sa odparí, omáčku podľa potreby ešte môžeme zahustiť solamylom a dosoliť podľa chuti.
4.
Podávame s varenými zemiakmi a so zeleninou. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...