Zapečené francúzske zemiaky
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
700
g
zemiak
30
g
maslo
2
ks
cesnaku
50
g
syr tvrdý
250
ml
smotana na šľahanie
100
ml
mlieko
podľa chuti
soľ, čierne korenie , muškátový oriešok
postup
1.
Zemiaky olúpeme a nakrájame na tenké plátky. Dno zapekacej misy vymastíme, naukladáme vrstvu zemiakov, posypeme syrom, cesnakom a zas dáme vrstvu zemiakov. Takto opakujeme vrstvy, až kým sa nám zemiaky a syr neminú.
2.
Všetko posypeme muškátovým orieškom, zalejeme mliekom a smotanou a dáme piecť na 170 °C 50 - 60 minút.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.