Pridať recept

Zdravé zeleninové lasagne

ingrediencie

200 g
mrkva
2 ks
stopky vňaťového zeleru
1 ks
cuketa
2 PL
olivový olej
9 PL
lasagne
200 g
paradajka sušená
150 g
gorgonzola
100 g
čerstvý syr
150 ml
mlieko
150 ml
smotana
2 PL
hotová zápražka
podľa chuti
soľ, čierne korenie, oregano, tymián

postup

1.
Mrkvu a zeler nakrájame na kolieska, cuketu na plátky. Zeleninu opečieme na oleji, osolíme, okoreníme a pridáme bylinky.
 
2.
Zapekaciu misu vymastíme, ukladáme plátky lasagní, zeleninu a nakrájané paradajky. Gorgonzolu nakrájame na kocky, trochu odložíme bokom a ostatnú zmiešame s mliekom, smotanou a čerstvým syrom. Všetko zohrejeme, až sa syr rozpustí. Zahustíme zápražkou a dochutíme.
3.
Omáčkou zalejeme lasagne, vrch posypeme gorgonzolou a dáme piecť na 180°C asi 30 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Originál lasagne
Kamarátka priniesla recept na najlepšie lasagne! Túto FINTU vám doteraz nikto neprezradil, používajú ju všetci šéfkuchári
Talianska špecialita, ktorou nepohrdne ani ten najväčší gurmán. Viete, ako pripraviť originál lasagne a v čom...
Pravé talianske lasagne: Overený recept a užitočné rady, aby boli vaše lasagne vždy perfektné!
Pravé talianske lasagne: Overený recept a užitočné rady, aby boli vaše lasagne vždy perfektné! Plus ďalšie recepty na obľúbené cestoviny
Lasagne sú jedným z najpopulárnejších cestovinových jedál na svete. Ich príprava však so sebou nesie množstvo...
Tradičný bešamel: Takto ho zvládnete vždy na jednotku
Francúzsku omáčku, ktorá sa používa na zapekanie jedál, suflé, na lasagne, do musaky či ako základ iných...
Jednohubky
Vysmážané mini lasagne
Ak do prevarených plátov na lasagne zaviniete mäsovú plnku a bešamel a dáte rolku zamraziť, môžete ju neskôr...