Pridať recept

Základné lístkové cesto bez prekladania I.

Základné lístkové cesto bez prekladania I.
Zdroj: dreamstime

ingrediencie

300 g
hladká múka
250 g
stužený pokrmový tuk
1 ks
vaječný žĺtok
2 PL
studená voda
1/2 KL
soľ

postup

Do múky postrúhame tuk, pridáme žĺtok, soľ, vodu a zamiesime cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti. Každú časť sformujeme do tvaru tehličky, vložíme do mikroténového vrecka a necháme stáť do druhého dňa v chladničke. Rozpis je na 2 pláty.

 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
zdenka409
5.7.2022 20:54 | |
+1 -2
Asi sa stala tlačová chyba a mali byť 2PL.
zdenka409
5.7.2022 20:34 | |
+1 -1
Blbosť,aby na 300g múky išlo 2dl vody!!!
Podobné články
Pochúťky z lístkového cesta
Bleskové chuťovky: TOP minútky z lístkového cesta
Vyskúšajte parádne chrumkavé minútky z lístkového cesta.
Plnené pochúťky z lístkového cesta
Plnené pochúťky z lístkového cesta: Perfektné na večeru či k telke
Lístkové cesto v slaných prevedeniach, ktoré vám určite zachutia. A pre tých, ktorí nemajú nadýchané cesto...
Jablka v zupane
Cesto
 Kysnuté, piškótové, linecké, trené, lístkové, či odpaľované cesto. Viete, ktoré ako pripraviť a na akú...
Taliansky dezert Diplomatico
Všetci pýtajú recept: Lístkové cesto a tá najkrémovejšia plnka, talianske DIPLOMATICO je jednoznačný favorit
Tento exkluzívny recept z talianskej kuchyne poteší najmä milovníkov krémových dezertov. Musíte ho jednoznačne vyskúšať.
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!