Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Zázvorníky

ingrediencie

400 g
hladká múka špeciál
400 g
polohrubá múka
600 g
cukor práškový
20 g
mletý zázvor
1 ČL
salajka
4 PL
masť domáca rozpustená
6 ks
vajcia

postup

Nesmu chýbať na vianoce.
1.
V miske vymiešam všetky suroviny okrem múky,Múku si preosejem a do múky vylejem vymiešanú hmotu.
2.
vypracujem cesto.Cesto ide troška pomalšie zhniesť,ale troškou trpezlivosti sa podarí a na doske ešte vyhnetiem do hladká.
4.
na 1/2 cm a formičkou povykrajujem koláčiky.Koláčiky poukladám na jemne pomúčenú dosku a takto nechám koláčiky schnúť pri izbovej teplote aspoň 12 hodin.Potom koláčiky poukladám na dobré pomastený plech a pri 150-160 °C asi 20-25 min pečiem.Treba ich poukladať troška dalej od seba,lebo trochu narastú.Hned po upečení koláčiky pozberám z plechu,aby sa neprilepili.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Nápaditý spôsob ako si pripraviť naozaj vynikajúce samostatné jedlo či prílohu z jednej z najzdravších zelenín.
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.