Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Zázvorníky

ingrediencie

400 g
hladká múka špeciál
400 g
polohrubá múka
600 g
cukor práškový
20 g
mletý zázvor
1 ČL
salajka
4 PL
masť domáca rozpustená
6 ks
vajcia

postup

Nesmu chýbať na vianoce.
1.
V miske vymiešam všetky suroviny okrem múky,Múku si preosejem a do múky vylejem vymiešanú hmotu.
2.
vypracujem cesto.Cesto ide troška pomalšie zhniesť,ale troškou trpezlivosti sa podarí a na doske ešte vyhnetiem do hladká.
4.
na 1/2 cm a formičkou povykrajujem koláčiky.Koláčiky poukladám na jemne pomúčenú dosku a takto nechám koláčiky schnúť pri izbovej teplote aspoň 12 hodin.Potom koláčiky poukladám na dobré pomastený plech a pri 150-160 °C asi 20-25 min pečiem.Treba ich poukladať troška dalej od seba,lebo trochu narastú.Hned po upečení koláčiky pozberám z plechu,aby sa neprilepili.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...