Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Makový mrežovník

8
porcií
85
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

300 g
hladká múka
150 g
práškový cukor
70 g
maslo
6 PL
mlieko
1 ks
vajce
1/2 KL
sóda bikarbóna

Plnka:

500 g
mletý mak
300 g
práškový cukor
200 ml
mlieko
80 g
hrozienka
1 PL
pomarančová kôra

Na ozdobu:

1 téglik
biely jogurt
1/2 ks
citrón
1 PL
med

postup

1.
V miske zmiešame múku, práškový cukor a na kocky nakrájané maslo. Primiešame mlieko, vajíčko a sódu. Vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme na 30 minút do chladničky.
2.
Potom 2/3 cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valčeka ho prenesieme na plech vymastený maslom a vysypaný múkou.
3.
Medzitým si pripravíme makovú plnku. Mlieko s práškovým cukrom dáme zovrieť, pridáme mletý mak, hrozienka a nastrúhanú pomarančovú kôru. Zmes odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
4.
Vychladnutú makovú zmes navrstvíme na cesto. Zvyšné cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, nakrájame ho na pásiky a na povrchu koláča urobíme mriežku. Hotový koláč vložíme do rúry a pečieme do zlatista.
5.
Upečený koláč podávame s jogurtom ochuteným medom, pomarančovou šťavou a kôrou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.