Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Makový mrežovník

8
porcií
85
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

300 g
hladká múka
150 g
práškový cukor
70 g
maslo
6 PL
mlieko
1 ks
vajce
1/2 KL
sóda bikarbóna

Plnka:

500 g
mletý mak
300 g
práškový cukor
200 ml
mlieko
80 g
hrozienka
1 PL
pomarančová kôra

Na ozdobu:

1 téglik
biely jogurt
1/2 ks
citrón
1 PL
med

postup

1.
V miske zmiešame múku, práškový cukor a na kocky nakrájané maslo. Primiešame mlieko, vajíčko a sódu. Vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme na 30 minút do chladničky.
2.
Potom 2/3 cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valčeka ho prenesieme na plech vymastený maslom a vysypaný múkou.
3.
Medzitým si pripravíme makovú plnku. Mlieko s práškovým cukrom dáme zovrieť, pridáme mletý mak, hrozienka a nastrúhanú pomarančovú kôru. Zmes odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
4.
Vychladnutú makovú zmes navrstvíme na cesto. Zvyšné cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, nakrájame ho na pásiky a na povrchu koláča urobíme mriežku. Hotový koláč vložíme do rúry a pečieme do zlatista.
5.
Upečený koláč podávame s jogurtom ochuteným medom, pomarančovou šťavou a kôrou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...