Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jablkový koláč s makom

8
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vajce
200 ml
olej
200 ml
voda
300 g
hladká múka
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
300 g
práškový cukor
150 g
mletý mak
1 kg
jablko
150 g
kryštálový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
1 balíček
škoricový cukor

postup

1.

Jablká ošúpeme, očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Vložíme ich do hrnca s vodou a približne 5 minút povaríme. Odkvapkané jablká zmiešame s vanilkovým, kryštálovým a škoricovým cukrom.

2.

Žĺtky vymiešame, prilejeme olej a vodu. Ku koncu pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, makom a zľahka vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.

3.

Jablká rozložíme na vymastený a múkou vysypaný plech a zalejeme ich pripraveným cestom. Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme približne 30 minút.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.