Jablkový koláč s makom
8
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajce
200
ml
olej
200
ml
voda
300
g
hladká múka
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
300
g
práškový cukor
150
g
mletý mak
1
kg
jablko
150
g
kryštálový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
1
balíček
škoricový cukor
postup
1.
Jablká ošúpeme, očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Vložíme ich do hrnca s vodou a približne 5 minút povaríme. Odkvapkané jablká zmiešame s vanilkovým, kryštálovým a škoricovým cukrom.
2.
Žĺtky vymiešame, prilejeme olej a vodu. Ku koncu pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, makom a zľahka vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.
3.
Jablká rozložíme na vymastený a múkou vysypaný plech a zalejeme ich pripraveným cestom. Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme približne 30 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.