Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Varené hovädzie s kôprovou omáčkou

6
porcií
210
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
hovädzie mäso predné
5 ks
mrkva
4 ks
petržlen
1 ks
viazanička petržlenovej vňate
1 ks
kaleráb
1 ks
cibuľa
1 ks
zelená paprika
1 ČL
morská soľ
5 ks
celé čierne korenie

Omáčka

6 PL
hladká múka
6 dl
studená voda
6 dl
hovädzí vývar
1 zväzok
kôprová vňať
1 ks
bobkový list
5 ks
celé nové korenie
1 ČL
morská soľ
1 ČL
vegeta
1 téglik
sladká smotana
3 PL
ocot

postup

1.
Najskôr si uvaraíme mäso a vývar. Hovädzie mäso umyjeme, vložíme do studenej vody, necháme zovrieť a varíme 2-3 hodiny na miernom ohni. Penu z povrchu vývaru odstranujeme lyžicou. Po 1,5-2 hodinách mäso skontrolujeme či už je polo-mäkké. Ak áno, pridáme do vývaru očistenú a rozpolenú cibuľu, oškriabanú polievkovú zeleninu, petržlenovú vňať a celú zelenú papriku bez jaderníka. Vývar osolíme, pridáme celé čierne korenie a daľej varíme až kým nie je mäso a zelenina celkom mäkké. Cca 6 dl hotového vývaru si odložíme na omáčku, zvyšný vývar použijeme na polievku s rezancami.
2.
Na prípravu kôprovej omáčky si najskôr nachystáme kôpor. Oddelíme vňať od stoniek a nadrobno ju nasekáme. Na základ omáčky si urobíme svetlú zápražku. Rozohrejeme olej, pridáme 4 PL hladkej múky a chvíľku pražíme. Zápražku za stáleho miešania zalejeme 6 dl studenej vody, tak aby neostali žiadne hrudky. Potom prilejeme 6 dl pripraveného vývaru, pridáme pripravený nasekaný kôpor, stonky, bobkový list, nové korenie, vegetu a soľ. Necháme prejsť varom pričom omáčku neustále miešame. Nakoniec do omáčky prilejeme sladkú smotanu. Ak treba omáčku ešte dohustit tak najskôr smotanu vymiešame do hladka s 1-2 PL hladkej múky a az potom prilejeme. Chvíľu ešte povaríme a dochutíme octom.
4.
Vyberieme uvarené mäso z vývaru, nakrájame ho na plátky naprieč vláknom a podávame spolu s naparenou knedľou a pripravenou kôprovou omáčkou. Ak nie ste milovníkom knedle tak ju môžte nahradiť varenými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
bibika158
7.8.2016 15:20 | |
+3 -1
Jaaaaj... Som veľmi rada, že som našla recept práve od vás... Kôprovka bola úúúžasná... Pochvaľoval si aj synátor, ktorý vymýšľal, že ju nemá rád... Manžel sa oblizoval až za ušami... :) :) :)
iwka2
16.6.2016 14:11 | |
+3 -0
Super receptik :-) moja prva koprovka na 1* dakujem :-D
4Duri
6.1.2016 05:47 | |
+15 -2
Trošku by som to upravil.Prečo zalievať zápražku vodou,keď máme výborný hovädzí vývar? Odobrať z vývaru a nechať vychladnúť a potom zaliať vychladeným vývarom.Načo bobkový list? Kôpor má svoju arómu aj chuť a bobkový list by ju prerážal.A tá kupovaná knedľa. Dajte si trošku zaležať a spravte domácu,to je polovica úspechu. Dobrú chuť.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...