Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Varené hovädzie s kôprovou omáčkou

6
porcií
210
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
hovädzie mäso predné
5 ks
mrkva
4 ks
petržlen
1 ks
viazanička petržlenovej vňate
1 ks
kaleráb
1 ks
cibuľa
1 ks
zelená paprika
1 ČL
morská soľ
5 ks
celé čierne korenie

Omáčka

6 PL
hladká múka
6 dl
studená voda
6 dl
hovädzí vývar
1 zväzok
kôprová vňať
1 ks
bobkový list
5 ks
celé nové korenie
1 ČL
morská soľ
1 ČL
vegeta
1 téglik
sladká smotana
3 PL
ocot

postup

1.
Najskôr si uvaraíme mäso a vývar. Hovädzie mäso umyjeme, vložíme do studenej vody, necháme zovrieť a varíme 2-3 hodiny na miernom ohni. Penu z povrchu vývaru odstranujeme lyžicou. Po 1,5-2 hodinách mäso skontrolujeme či už je polo-mäkké. Ak áno, pridáme do vývaru očistenú a rozpolenú cibuľu, oškriabanú polievkovú zeleninu, petržlenovú vňať a celú zelenú papriku bez jaderníka. Vývar osolíme, pridáme celé čierne korenie a daľej varíme až kým nie je mäso a zelenina celkom mäkké. Cca 6 dl hotového vývaru si odložíme na omáčku, zvyšný vývar použijeme na polievku s rezancami.
2.
Na prípravu kôprovej omáčky si najskôr nachystáme kôpor. Oddelíme vňať od stoniek a nadrobno ju nasekáme. Na základ omáčky si urobíme svetlú zápražku. Rozohrejeme olej, pridáme 4 PL hladkej múky a chvíľku pražíme. Zápražku za stáleho miešania zalejeme 6 dl studenej vody, tak aby neostali žiadne hrudky. Potom prilejeme 6 dl pripraveného vývaru, pridáme pripravený nasekaný kôpor, stonky, bobkový list, nové korenie, vegetu a soľ. Necháme prejsť varom pričom omáčku neustále miešame. Nakoniec do omáčky prilejeme sladkú smotanu. Ak treba omáčku ešte dohustit tak najskôr smotanu vymiešame do hladka s 1-2 PL hladkej múky a az potom prilejeme. Chvíľu ešte povaríme a dochutíme octom.
4.
Vyberieme uvarené mäso z vývaru, nakrájame ho na plátky naprieč vláknom a podávame spolu s naparenou knedľou a pripravenou kôprovou omáčkou. Ak nie ste milovníkom knedle tak ju môžte nahradiť varenými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
bibika158
7.8.2016 15:20 | |
+5 -1
Jaaaaj... Som veľmi rada, že som našla recept práve od vás... Kôprovka bola úúúžasná... Pochvaľoval si aj synátor, ktorý vymýšľal, že ju nemá rád... Manžel sa oblizoval až za ušami... :) :) :)
iwka2
16.6.2016 14:11 | |
+4 -0
Super receptik :-) moja prva koprovka na 1* dakujem :-D
4Duri
6.1.2016 05:47 | |
+19 -2
Trošku by som to upravil.Prečo zalievať zápražku vodou,keď máme výborný hovädzí vývar? Odobrať z vývaru a nechať vychladnúť a potom zaliať vychladeným vývarom.Načo bobkový list? Kôpor má svoju arómu aj chuť a bobkový list by ju prerážal.A tá kupovaná knedľa. Dajte si trošku zaležať a spravte domácu,to je polovica úspechu. Dobrú chuť.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
hrušky
Vitamínová bomba na tieto sychravé jesenné dni - hruška!
Vitamínová bomba na tieto sychravé jesenné dni - hruška!
Jeden z mnohých druhov jesenného ovocia, ktoré sa môže pýšiť skvelou chuťou, jemnou vôňou a liečivou silou. Ak sa...
jablkové recepty
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Jablká dozrievajú a my máme pre vás 5 tipov ako si jablká uchovať po celý rok.
AEG
Čo dokáže para
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...