Pridať recept

Marhuľový džem so zázvorom

5
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
marhuľa
2 PL
citrónová šťava
25 g
zázvor
500 g
želírovací cukor

postup

1.

Marhule umyjeme, vložíme ich na 1 minútu do vriacej vody. Scedíme a po miernom vychladnutí ošúpeme a odkvostkujeme.

 
2.

Polovicu marhúľ najemno rozmixujeme. Zvyšné marhule pokrájame na malé kúsky, pridáme citrónovú šťavu, postrúhaný zázvor a uvaríme podľa návodu na obale želírovacieho cukru.

3.

Horúci džem nalejeme do umytých pohárov a uzavrieme. Na 5 minút obrátime hore dnom a necháme voľne vychladnúť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Marhule
Marhule: Vyskúšajte neodolateľné letné koláče, marhuľovú omáčku a nezabudnite na sladké zaváraniny
Leto sa nám spája s vôňou a chuťou čerstvého ovocia. Na trhoviskách sa medzi prvými objavia marhule, ktoré...
Fresh apricot fruit.
Ako udržať marhule čo najdlhšie čerstvé? Dodržujte 3 zásadné pravidlá, na toto si však dávajte pozor!
Vždy čerstvé a šťavnaté marhule? Osvojte si tieto pravidlá a užívajte si ich čerstvosť čo najdlhšie.