Marhuľový džem so zázvorom
5
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
marhuľa
2
PL
citrónová šťava
25
g
zázvor
500
g
želírovací cukor
postup
1.
Marhule umyjeme, vložíme ich na 1 minútu do vriacej vody. Scedíme a po miernom vychladnutí ošúpeme a odkvostkujeme.
2.
Polovicu marhúľ najemno rozmixujeme. Zvyšné marhule pokrájame na malé kúsky, pridáme citrónovú šťavu, postrúhaný zázvor a uvaríme podľa návodu na obale želírovacieho cukru.
3.
Horúci džem nalejeme do umytých pohárov a uzavrieme. Na 5 minút obrátime hore dnom a necháme voľne vychladnúť.
Podobné recepty
Kura na paprike: EXPRESNÝ obed pre celú rodinu, mäso sa rozplýva na jazyku a omáčka je krásne krémová
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.