Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kakaovo-perníková ryža s jablkom

ingrediencie

100 g
natural ryža
300 ml
voda
2 ks
jablko
1 KL
kakao
1/2 KL
perníkové korenie
vlašské orechy na ozdobu

postup

1.
Ryžu premyjeme a dáme variť do vody. Keď voda začne vrieť, teplotu znížime, ryžu prikryjeme a varíme, pokým sa všetka voda neodparí.
3.
Nastrúhané jablká zmiešame s kakaom a perníkovým korením.
4.
Kakaovo-jablkovú zmes primiešame k uvarenej ryži a podľa chuti ešte môžeme dosladiť medom. Pred podávaním ozdobíme vlašskými orechami. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...