Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Dusené petržlenové šampiňóny s vajíčkom

ingrediencie

500 g
čerstvé šampiňóny
1 ks
cibuľa
2 hrste
nasekaná petržlenová vňať
2 ks
vajce
1 KL
kari
1 KL
soľ
2 ks
paradajka
čierne mleté korenie
1 KL
horčica

postup

1.
Šampiňóny nakrájame na plátky a cibuľu na mesiačiky.
2.
Paradajky nakrájame na štvrtiny a petržlenovú vňať nasekáme nadrobno.
3.
Šampiňóny, cibuľu, paradajky a vňať osmažíme na 1 PL oleja cca 10 minút. Potom ku zmesi pridáme asi 100 ml vody, soľ, čierne mleté korenie, 1 KL horčice a kari. Podusíme 10 minút.
4.
Nakoniec pridáme 2 surové vajcia, panvicu prikryjeme a necháme na miernom plameni dopiecť, až budú vajíčka na povrchu uvarené. Môžeme ich aj so zmesou premiešať, rýchlejšie sa tak upečú a celú zmes aspoň zahustia.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...