Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Teľacie mäso s hubovou omáčkou

2
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
teľacie mäso
100 ml
kyslá smotana
1 PL
sušené bylinky
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
100 g
sterilizované šampiňóny
100 ml
smotana na varenie
1 ks
šalotka
3 strúčiky
cesnak
trochu
maizena
trochu
olej

postup

1.
Teľacie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Dochutíme ho soľou, korením a pomaly opečieme v panvici na rozpálenom oleji z oboch strán. Opečené mäso vyberieme a udržiavame stále v teple.
2.
Vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú šalotku a cesnak. Pridáme bylinky, smotanu s maizenou a odkvapkané šampiňóny. Omáčku necháme prehriať, dochutíme ju soľou, korením a podávame s mäsom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?