Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Teľacie mäso s hubovou omáčkou

2
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
teľacie mäso
100 ml
kyslá smotana
1 PL
sušené bylinky
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
100 g
sterilizované šampiňóny
100 ml
smotana na varenie
1 ks
šalotka
3 strúčiky
cesnak
trochu
maizena
trochu
olej

postup

1.
Teľacie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Dochutíme ho soľou, korením a pomaly opečieme v panvici na rozpálenom oleji z oboch strán. Opečené mäso vyberieme a udržiavame stále v teple.
2.
Vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú šalotku a cesnak. Pridáme bylinky, smotanu s maizenou a odkvapkané šampiňóny. Omáčku necháme prehriať, dochutíme ju soľou, korením a podávame s mäsom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...