Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Patizonové guľky

4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
patizón
2 ks
vajce
trochu
krupica
2 strúčiky
cesnak
1 KL
oregano
1 KL
bazalka
trochu
olej
trochu
strúhanka na obaľovanie

postup

1.
Patizón očistíme a postrúhame na hrubom strúhadle. Posypeme ho soľou, necháme chvíľu odstáť, aby pustil prebytočnú vodu. Potom z neho vodu vytlačíme.
2.
Pridáme k nemu žĺtky, soľ, korenie, nasekané bylinky,prelisovaný cesnak a celú zmes zahustíme krupicou. Nakoniec vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.
3.
Pomocou mokrých rúk tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v strúhanke a opečieme v panvici na rozpálenom oleji zo všetkých strán.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať