Mafiny s rebarborou, jahodami a malinami
18
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
hrnčeky
hladká múka
3/4
hrnček
kryštálovýc cukor
1
štipka
soľ
1/2
KL
jedlá sóda
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
3
KL
škorica
180
ml
kyslá smotana
100
g
maslo
2
ks
vajce
1
KL
vanilkový extrakt
150
g
rebarbora
70
g
jahody a maliny
postup
1.
Rúru dáme vyhriať na 200°C a formu na mafiny vystelieme papierovými košíčkami.
2.
V mise zmiešame múku, soľ, cukor, kypriaci prášok do pečiva, jedlú sódu a mletú škoricu. V druhej miske zmiešame vajíčka, smotanu, rozpustené maslo a vanilkový extrakt. Tekutú zmes primiešame k sypkej a vymiešame hladkú zmes. Nakoniec do cesta vmiešame nadrobno nakrájanú rebarboru a ovocie.
3.
Zmes rozdelíme do košíkov, ktoré naplníme maximálne do 2/3. Vložíme ich do rúry a pečieme približne 18 minút. Upečené mafiny necháme poriadne vychladnúť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.