Rôzne plnky do makróniek
25
porcií
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Slaný karamel:
1
liter
plnotučné mlieko
1
hrnček
cukor
1
štipka
soľ
Levanduľa:
130
g
syr Mascarpone
4
PL
smotana na šľahanie
100
g
práškový cukor
1
KL
levanduľa
1
KL
levanduľový extrakt
Vianočná plnka:
75
ml
mlieko
1
ks
žĺtok
30
g
cukor
1
KL
kukuričný škrob
1
KL
škorica
1
štipka
muškátový oriešok
1
štipka
soľ
100
g
maslo
50
g
práškový cukor
1
KL
vanilkový extrakt
60
ml
rum
Čokoládová plnka:
110
g
horká čokoláda
115
ml
smotana na šľahanie
30
g
maslo
1
KL
vanilkový extrakt
podľa chuti
soľ, chilli, škorica, oriešky, mäta, káva
postup
1.
Slaný karamel: Do stredne veľkého hrnca nalejeme mlieko, pridáme cukor a štipku soli. Na miernom ohni zmes zmiešame, dokým sa nerozpustí všetok cukor. Potom zmes chvíľu nemiešame, začnú sa v nej robiť bubliny. Potom už len čakáme, zmes občas premiešame a na miernom ohni ju varíme cca 2 hodiny. Začne postupne meniť farbu, potom ju necháme vychladnúť, trochu stuhnúť a môžeme plniť makarónky.
2.
Levanduľa: Najskôr rozmixujeme len krémový syr, potom postupne primiešame šľahačku a práškový cukor. Nakoniec pridáme levanduľový extrakt a nasekanú levanduľu. Hotovým krémom plníme makarónky.
3.
Vianočná plnka: V miske zmiešame cukor, škrob a všetko korenie. V inej miske rozmiešame žĺtok a v hrnci zohrejeme mlieko pod bod varu. Zatiaľ čo sa mlieko varí, žĺtka vymiešame so sypkou zmesou a potom s mliekom. Potom ju na miernom ohni ohrievame, kým nezhustne, prelejeme ju do misky, zakryjeme potravinárskou fóliou a vložíme na chvíľu do mrazničky. Medzitým vymiešame maslo s cukrom a vanilkovým extraktom a pomaly prilejeme rum. Mrazenú zmes pomaly vmiešame do maslového krému a poriadne ju premiešame.
4.
Čokoládová plnka: Do hrnca nalejeme smotanu a tesne predtým, ako začne vrieť pridáme nasekanú čokoládu a smotanu stihneme z platničky. Pridáme maslo a miešame, dokým nám nevznikne hladká a lesklá čokoládová hmota. Zmes vložíme do chladničky, necháme ju stuhnúť a potom ňou už len plníme makarónky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.