Pridať recept

Čokoládová torta

10
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Korpus:

250 g
trstinový cukor
150 g
hrubá múka
1/2 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 štipka
soľ
250 ml
mlieko
2 KL
vanilkový extrakt
100 g
kakao
2 ks
vajce
150 ml
olej
150 ml
horúca voda

Poleva:

120 g
maslo
90 g
kakao
100 ml
mlieko
1 KL
vanilkový extrakt
250 g
práškový cukor

postup

1.
Rúru si vyhrejeme na 180°C a okrúhlu formu na pečenie vymastíme maslom a vysypeme múkou.
 
2.
Vo väčšej mise zmiešame trstinový cukor (môže byť aj kryštálový), kakao, hrubú múku, kypriaci prášok do pečiva a štipku soli. V druhej miske zmiešame vajíčka, mlieko, olej a vanilkovú esenciu. Obe zmesi spolu zmiešame, prilejeme vodu a vymiešame hladké cesto. Cesto nalejeme do formy, vložíme ho do rúry a pečieme približne 35 minút.
3.
Zatiaľ čo sa korpus pečie, pripravíme si čokoládovú polevu. Maslo rozpustíme, pridáme k nemu kakao, práškový cukor, mlieko a vanilkový extrakt. Ak bude poleva príliš hustá, prilejeme ešte trochu mlieka. Upečený korpus necháme vychladnúť a potom ho potrieme čokoládovou polevou a dáme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať