Pridať recept

Svieža mrkvová torta

10
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

1 hrnček
trstinový cukor
4 ks
vajce
1/2 hrnček
olej
2 hrnčeky
polohrubá múka
1 KL
jedlá sóda
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
1/2 KL
škorica
1/2 hrnček
vlašské orechy
3 hrnčeky
nastrúhaná mrkva

Plnka:

400 g
syr Philadelphia
1 hrnček
práškový cukor
120 g
maslo
2 kvapky
vanilkový extrakt
1 balíček
vanilkový cukor

postup

1.
Rúru dáme vyhriať na 170°C a okrúhlu formu na pečenie vymastíme maslom.
 
2.
Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle. Vajíčka vyšľaháme s cukrom. Potom vmiešame olej, múku zmiešanú so sódou, kypriacim práškom do pečiva a mletou škoricou. Nakoniec zľahka do cesta vmiešame nastrúhanú mrkvu a nasekané orechy.
3.
Cesto nalejeme do formy, vložíme ho do vyhriatej rúry a pečieme približne 45 minút. Upečený korpus necháme úplne vychladnúť a potom ho pozdĺžne nakrájame na tri rovnaké časti.
4.
Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, vanilkovým extraktom a krémovým syrom. Plnku necháme chvíľu stuhnúť v chladničke a potom ňou spojíme všetky korpusy a zvyšnou plnkou ozdobíme vrch a boky torty.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
17.2.2020 23:46 | |
+5 -1
Mohla by som sa opýtať aká veľká má byť forma?
dobruchut.sk
18.2.2020 08:37 | |
+10 -7
Dobrý deň, torta je počítaná na formu o priemere 24 cm...