Pridať recept

Tart s pekanovými orechmi

8
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

175 g
hladká múka
1 štipka
soľ
15 g
cukor
115 g
maslo
6 PL
studená voda

Plnka:

300 g
pekanové orechy
100 g
trstinový cukor
110 ml
med
1 KL
vanilkový extrakt
55 g
maslo
3 ks
vajce
1 štipka
soľ
50 ml
mlieko

postup

1.
Na kuchynskú dosku nasypeme múku, cukor, soľ a na kocky nakrájané studené maslo. Prstami zo zmesi vymiešame cesto, ktoré sa bude podobať na mrveničku, potom postupne prilievame studené vodu dovtedy, kým nám nevznikne lepkavé cesto. Zabalíme ho do fólie a vložíme na cca 30 minút do chladničky.
 
2.
Do hrnca nasypeme cukor, pridáme med, na kocky nakrájané maslo a vanilkový extrakt. Za stáleho miešania zmes privedieme k varu, potom ju odstavíme a necháme vychladnúť. Rúru si vyhrejeme na 180°C.
3.
Pekanové orechy rozpolíme a opečieme na suchej panvici. Cesto vyberieme z chladničky, rozvaľkáme ho na pomúčenej doske a prenesieme do vymastenej okrúhlej formy.
4.
Na cesto nasypeme opečené pekanové orechy. Do medovej zmesi vmiešame vajíčka, štipku soli a mlieko. Potom ňou zalejeme orechy, koláč vložíme do rúry a pečieme približne 40 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať