FOTORECEPT: Pistáciové trojuholníčky
16
porcií
115
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
polohrubá múka
1
PL
kypriaci prášok do pečiva
50
g
práškový cukor
60
g
tuk na pečenie Palmarín
1
ks
vajce
podľa chuti
ríbezľový žem na potretie
50
g
čokoláda
plnka
60
g
palmarín
100
g
cukor práškový
100
g
mandle sekané
150
g
sekané pistácie
50
g
slnečnicové semienko
1
PL
rum
2
PL
pomarančová šťava
1
balíček
čokoládová poleva DrOetker
postup
V jednej prilohe Praktickej ženy na čokoládu, som našla zaujímavý recept, a nakoľko mám všetky suroviny doma, hneď som sa pustila do vianočného pečenia.
3.
Múku zmiešame s kypriacim práškom. Cukor vymiešame s mäkkým tukom, pridáme vajce a našlaháme. Potom pridáme zmes muky a kypriaceho prášku. Vypracujeme cesto,ktoré necháme v chlade 1hodinu odležať.
4.
Potom si urobíme náplň. Zmäknutý tuk vymiešame s cukrom. Pistácie a mandle nastruhame, pridáme slnečnicové semienka a nahrubo nastruhanú čokoládu. Orechovú zmes povlažíme rumom(aromou) a pomarančovou šťavou. Všetko vmiešame do tukovej hmoty.
5.
Cesto vyberieme z chladničky a rozváľame ho na veľkosť malého plechu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.