Pridať recept

FOTORECEPT: Zemiakové placky

2
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
zemiaky
1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnaku
1 ks
vajce
4 PL
polohrubá múka
1 KL
soľ
trochu
drvená rasca
trochu
olej na vyprážanie
30 g
saláma

postup

1.
Pripravíme si potrebné suroviny.
Fotorecept: Zemiakové placky
Fotorecept: Zemiakové placky
Zdroj: tana_s
 
2.
Do pripravenej nádoby nastrúhame na jemné rezance zemiaky, nakrájame nadrobno cibuľu a pretlačíme cesnak. Rozbijeme vajce a na vylepšenie chuti môžeme nakrájať nadrobno kúsok salámy (pre tých, čo potrebujú, aby voňali mäsom). Nemusí byť.
Fotorecept: Zemiakové placky
Fotorecept: Zemiakové placky
Zdroj: tana_s
3.
Všetko spolu premiešame, osolíme, pridáme trochu drvenej rasce a zahustíme 4 PL polohrubej múky.
Fotorecept: Zemiakové placky
Fotorecept: Zemiakové placky
Zdroj: tana_s
4.
Na zohriatu panvicu dáme na dno olej a do horúceho oleja urobíme na panvici dve placky.
Fotorecept: Zemiakové placky
Fotorecept: Zemiakové placky
Zdroj: tana_s
5.
Keď sú zlatohnedé obrátime ich a upražíme z druhej strany. Z cesta nám vyjde 7-8 placiek.
Fotorecept: Zemiakové placky
Fotorecept: Zemiakové placky
Zdroj: tana_s
6.
Podávame ako hlavné jedlo, večeru alebo len ako chuťovku k pivu, vínu (4 ks menšie na panvicu). Najlepšie sú ešte teplé chrumkavé, ale chutia aj studené. Ako prílohu môžeme použiť kečup alebo nakrájané paradajky, papriku a pod. Dobrú chuť!
Fotorecept: Zemiakové placky
Fotorecept: Zemiakové placky
Zdroj: tana_s
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
salamandra635
25.5.2013 12:10 | |
+4 -1
Je v bezmäsitých a predsa tam nieaké to mäsko je....???
Anonymný nick
22.12.2012 18:14 | |
+4 -2
Mňam robievam ich sa výborné .....
Podobné články
Zemiakový šalát a jeho najlepšie verzie
Zemiakový šalát na tie najchutnejšie spôsoby! Tradičné i menej známe verzie, ktoré ohúria
Prinášame vám výber najchutnejších a mimoriadne obľúbených receptov na poctivý zemiakový šalát.
Hranolčeky
Poznáme tajomstvo tých najchrumkavejších hranolčekov
Aby ste z fritézy vytiahli na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri vláčne zemiakové hranolčeky, mali by ste...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...