Pridať recept

Cesnakové pizza chleby

6
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

200 g
polohrubá múka
200 g
hladká múka
20 g
droždie
1 ks
vajce
1 PL
kyslá pochúťková smotana
trochu
mlieko
1 KL
sušený cesnak

Plnka:

4 strúčiky
cesnaku
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
olej
100 g
nastrúhaný tvrdý syr
2 PL
čerstvé bylinky

postup

1.
Vo vlažnom mlieku rozmrvíme droždie a necháme ho vykysnúť. V miske zmiešame hladkú a polohrubú múku a vykysnuté droždie. Pridáme vajíčko, kyslú smotanu, sušený cesnak, soľ a vypracujeme hladké cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste.
 
2.
Medzitým si na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájaný cesnak. Dochutíme ho soľou, korením a zmes odstavíme z platničky.
3.
Vykysnuté cesto rozdelíme na dva rovnaké bochníky, ktoré rozvaľkáme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
4.
Na vrch rozložíme cesnakovú zmes, nasekané bylinky, strúhaný syr a chleby vložíme piecť do vyhriatej rúry na 190°C. Pečieme ich do zlatista a pred podávaním necháme trošku vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať