Pridať recept

Zemiaky pečené s cibuľou a cesnakom

ingrediencie

700 g
zemiak
2 ks
šalotka
10 strúčikov
cesnaku
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
olivový olej
1 štipka
mletá rasca

postup

1.
Zemiaky ošúpeme, pokrájame na väčšie kúsky a predvaríme ich cca 5 minút v osolenej vode. Potom ich scedíme a necháme vychladnúť.
 
2.
Rozložíme ich do zapekacej misy vymastenej olejom. Dochutíme mletým čiernym korením, soľou a mletou rascou. Pridáme k nim nasekanú cibuľu a celé strúčiky cesnaku.
3.
Zemiaky pokvapkáme olivovým olejom, vložíme do rúry a prikryté alobalom pečieme cca 30 minút. Potom alobal odstránime a dopečieme ich do zlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Hranolčeky
Extra chrumkavé hranolčeky z rúry: Ešte lepšie ako z fritézy
Ak vám nevoňajú výpary z vyprážania a nevlastníte fritézu, stále si môžete pripraviť fantasticky chrumkavé...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...