Zemiaky pečené s cibuľou a cesnakom
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
700
g
zemiak
2
ks
šalotka
10
strúčikov
cesnaku
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
olivový olej
1
štipka
mletá rasca
postup
1.
Zemiaky ošúpeme, pokrájame na väčšie kúsky a predvaríme ich cca 5 minút v osolenej vode. Potom ich scedíme a necháme vychladnúť.
2.
Rozložíme ich do zapekacej misy vymastenej olejom. Dochutíme mletým čiernym korením, soľou a mletou rascou. Pridáme k nim nasekanú cibuľu a celé strúčiky cesnaku.
3.
Zemiaky pokvapkáme olivovým olejom, vložíme do rúry a prikryté alobalom pečieme cca 30 minút. Potom alobal odstránime a dopečieme ich do zlatista.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.