Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Krémová cesnaková polievka

4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
zemiak
1 ks
cesnak
2 PL
maslo
1 PL
hladká múka
1 liter
kurací vývar
100 ml
smotana na šľahanie
1 štipka
mletá rasca
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie

postup

1.
Cesnak ošúpeme, nakrájame na plátky a opražíme v hrnci na rozpálenom masle. Poprášime ho múkou, opražíme a zalejeme polovicou kuracieho vývaru.
2.
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky, pridáme do hrnca a zalejeme zvyšným vývarom. Polievku dochutíme soľou, korením a zemiaky uvaríme domäkka.
3.
Potom polievku odstavíme z ohňa, primiešame smotanu a polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Horúcu polievku podávame s čerstvým chlebom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.