Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Krémová cesnaková polievka

4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
zemiak
1 ks
cesnak
2 PL
maslo
1 PL
hladká múka
1 liter
kurací vývar
100 ml
smotana na šľahanie
1 štipka
mletá rasca
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie

postup

1.
Cesnak ošúpeme, nakrájame na plátky a opražíme v hrnci na rozpálenom masle. Poprášime ho múkou, opražíme a zalejeme polovicou kuracieho vývaru.
2.
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky, pridáme do hrnca a zalejeme zvyšným vývarom. Polievku dochutíme soľou, korením a zemiaky uvaríme domäkka.
3.
Potom polievku odstavíme z ohňa, primiešame smotanu a polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Horúcu polievku podávame s čerstvým chlebom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...