Pridať recept

Žemľovka s tvarohom a jablkami

4
porcie
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
rožok
150 ml
mlieko
1 ks
vajce
1 štipka
soľ
1 balíček
vanilkový cukor
1 balíček
škoricový cukor
1 KL
mletá škorica
2 ks
jablko
20 g
hrozienka
5 cl
rum
15 g
nasekané mandle
250 g
tvaroh
1 PL
práškový cukor
20 g
maslo
trochu
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Rúru vyhrejeme na 160°C a zapekaciu misu vymastíme maslom.
 
2.
V 120 ml mlieka rozmiešame vajíčko a štipku soli. Hrozienka namočíme do rumu. Rožky nakrájame na kolieska. Tvaroh rozmiešame s cukrom a rumom s hrozienkami. Prilejeme zvyšné mlieko a jablká ošúpeme a nakrájame na kocky.
3.
Rožky namočíme do mliečnej zmesi a vyložíme nimi spodok misy. Posypeme ich troškou vanilkového cukru a na rožky uložíme jablká, ktoré posypeme škoricovým cukrom a mandľami. Na jablká navrstvíme tvaroh, jablká a ďalšiu časť škoricového a vanilkového cukru. Na vrch opäť uložíme rožky, posypeme ich zvyšným cukrom, na vrch uložíme vločky maska a misu vložíme piecť do rúry.
4.
Žemľovku pečieme približne 30 minút a posledných 5 minút môžeme dať na trúbe gril, aby sa na povrchu urobila kôrka. Hotovú žemľovku podávame ešte teplú.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Najlepšia tradičná žemľovka: Plus 11 receptov na ďalšie vynikajúce nákypy zo staršieho pečiva
Najlepšia tradičná žemľovka: Plus 11 receptov na ďalšie vynikajúce nákypy zo staršieho pečiva
Staršie pečivo namáčané v sladkom mliečnom kúpeli vrstvené s obľúbeným ovocím a zapečené do ružovkastej...
Orechová žemľovka s vanilkovou omáčkou
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či...
Slávnostné žemľovky
3 slávnostné žemľovky (nielen) na sviatočný deň
Skutočne výnimočné žemľovky, ktoré rozhodne musíte vyskúšať.
Smotanová žemľovka zo sladkého pečiva
Luxusná žemľovka: Vymeňte biele pečivo za vianočku, makovky či croissanty
Pripravte si vynikajúcu žemľovku zo sladkého pečiva a poctivej smotany.
Viete, čo musíte urobiť, aby boli rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Iba túto jednoduchú vec za pár minút
Rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Stačí urobiť túto jednoduchú vec za pár minút a už nikdy nebudú gumové!
Tip pre každého, kto si chce ráno vychutnať chrumkavé rožky a nechodiť po ne do obchodu každý deň!